Wednesday, 15 August 2012

My goal is to be 100% Mr. Perfect before my PMR! And you...??

Assalamualaikum..

The PMR examinations is right around the corner! Are you getting yourself well-prepared in all aspects of your life? Do a quick check here with the fun and interactive Otak-Otak game by Astro Tutor TV! Find out if you're The Class Clown, Bookworm, Glutton, Sleepyhead, The Jock or Mr. Perfect!



Adik-2 PMR sekalian, korang dah sedia ke nak amik PMR ni? Tinggal berapa bulan je lagi. Kalau time aku dulu, masa-2 camni tak banyak fikir sangat. Buat latihan dan datang kelas tambahan yang cikgu buat. Yang penting, jangan stress sangat walaupun masa dah suntuk. Takpe, korang sempat punya la nak cover apa yang tertinggal yang penting jangan gelabah.

Time masa camni, akak nak ajak korang release tension skit. (Cehh, akak konon). Akak ada nak suggest kat korang satu game ni. Klik sini untuk join !




Baca instruction and then hit the play button. Nama dia Otak. Korang kena atur jadual harian untuk dia sama macam korang uruskan masa korang.



Pastu, korang kena bagi dia apa yang patut sama ada study, makan, main dan tido. Haa, korang kena bagi dia semua tu sebagai persediaan nak PMR. Alaa, lebih kurang korang je la. Yang penting, jangan bagi semua benda tu kosong kalau tidak dia mati kot.


Haa, game ni korang boleh invite tau sape yang korang nak main sekali. Pastu korang boleh tengok berapa points yang kawan korang dah dapat. Walaupun akak ni dah nak amik SPM dah, tapi main redah je game ni haha. Kalau nak invite akak main sekali biar korang boleh tengok profile akak kat situ sekali dengan points akak yang tak seberapa, boleh add fb akak kat sini.

Hehe, dah faham? Kalau ada yang tak faham lagi, pegi hantuk kepala kat dinding pastu baca lagi sekali ok. Tu je yang aku nak share hari ni. 

KALAU NAK MAIN GAME NI, KLIK SINI --> PMR ! PMR ! PMR !