Friday, 7 November 2014

Blogger Buat Duit Online

Assalamualaikum.


Alhamdulillah AS berjaya tersenarai dalam senarai top 70 para peserta yang berjaya melayakkan diri ke cabaran terakhir iphone 5s. Dan pada 31 Oktober baru baru ni team denaihati telah pun update entri mengenai cabaran terakhir iphone 5s. Syukur cabaran yang terakhir ni tak melibatkan SEO sebab AS memang tak mahir bab bab SEO ni. Aishh nampaknya kena belajar dengan blogger profesional ni, tak pun rembat Teknik SEO Merah Jambu je ye takk. Dengar cerita teramatlah berbaloi.

So, kami para peserta diwajibkan untuk membuat satu entri mengenai Blogger Buat Duit Online. AS memang tak pandai nak ulas tentang ni, tapi biar AS cuba dulu ye. Tak macho la kalau mengalah sebelum berjuang kan kawan kawan.

Mengenai buat duit online ni, perkara yang AS fikirkan dulu of course la Nuffnang. Sebab di awal penyertaan AS dalam dunia blogging ni, AS dah sedia maklum yang Nuffnang ni taja blog bloggers. Selepas AS dah mula buat blog, AS pun terfikir nak tepek banner Nuffnang dalam blog hehe okay la tu naik satu sen satu sen haha.

Antara platform yang digunakan dalam kalangan bloggers untuk menjana pendapatan sampingan termasuklah :



Want to meet like-minded people and connect with them?

With Nuffnang, you can achieve that and so much more. We provide you with access to exclusive events just for bloggers such as themed parties, blockbuster premieres and product launches. Bloggers also receive special opportunities to review new products and services as well as chances to win cool prizes from our (very frequent!) community contests. Get involved and earn, simply by expressing yourself on your blog.

Dah lama dulu AS ada baca blog blogger Fatin Liyana. AS memang minat sangat baca blog akak FL ni, dah baca sejak zaman FL belajar medic kat Indonesia lagi. Lepas tu ada la satu entry yang kak Fatin Liyana hupdate ni, beliau taja percutian bersama keluarga ke Hong Kong menggunakan income yang diperolehinya dari Nuffnang (beliau tak mention dalam entri ni). Ehem ehem tau tau je la berapa kosnya untuk bercuti kat luar negara, pulak tu guna income Nuffnang je. Aishh teramatlah berbaloi sangat beliau join Nuffnang ni ditambah pulak blog views beliau yang meletopp. 



Here at ChurpChurp, members can get cash rewards for sharing brand messages, discover what people are reading or watching on the Internet, and be part of an awesome community and meet like-minded friends.

Dengan ChurpChurp, ni korang dikehendaki berkokok (ok tak lawak -_-). Haa tengok tu kat front page web churpchurp ni. Discover, Share & Get Rewarded. All you need is just share and you will get rewarded for what you've been shared. You will get RM0.20 per click wahh imagine 20++ clicks and how much you will get grrr

3. 8Share


Our Community

We have a community of over 450,000 social media users across Malaysia. 8Share members who share 8Share Specials on their social networks are rewarded for every unique visit they receive. Since 2010, the 8Share community has cashed out a total of RM2.3 million¹.
'As of August 2013.

What is 8Share?

8Share is a private rewards club for social media users who like getting free stuff, earning extra cash every month, and being the first to introduce something new.
Who can join 8Share?

Anyone who loves sharing cool stuff with their friends via social media! 8Share is now in Malaysia, Philippines and Indonesia. Join now.
How do I get rewarded on 8Share?

Get paid in cash for sharing Specials. Get paid when you invite your friends too. Earn Bonus Points (BP) for being an active 8Share members. We also like running cool contests for you to win all sorts of gadgets and prizes.

Haa 8Share ni sama je macam ChurpChurp, dia menggunakan link untuk share. Boleh juga automatik share link via social media. Senang je, klik pada button yang dah disediakan and then lepas tu sedia untuk menerima earnings yang banyakkk

4. Lazada


Why choose the LAZADA Affiliate Program?

Below are some of the benefits that we offer:
Sign-up for free!
Tiered commissions from 3 to 5% to reward top affiliates
30 days cookie and all valid transactions approved within 30 days
Wide range of banner selection, automatically update product feed and eye-catching creative
Custom creatives and newsletter templates upon request
Exclusive voucher code upon request
High conversion rate, above-average basket size and low cancellation rate
Quick and personal support from the LAZADA Affiliate Team

Haa Lazada ni merupakan platform cari duit online yang baru je AS ceburi. Tu pun tau melalui blogwalking ke blog bro Hasrul Hassan. Banyak jugak komisen yang dapat oleh beliau bila ada orang beli online kat lazada menggunakan link dorang. Lazada siap prepare banner tau untuk program affiliate dorang. Lagi la memudahkan urusan korang nak promote pada orang ramai. Insya Allah bro ni idola aku dalam target untuk berjaya dapat income dari lazada hehe.

So bagi korang yang berniat nak tambah pendapatan sampingan boleh la cuba kesemua yang AS cuba senaraikan ni. 


Cabaran Iphone 5s oleh Denaihati

Penaja Utama
  1. http://amariman.com
Penaja Individu
  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip