Monday, 5 January 2015

First time singgah ke Sookie's Store

Assalamualaikum.

gambar ihsan google

Nak dimulakan cerita, kami sekeluarga ke Kuantan semalam untuk beli barang persekolahan adik adik. Lepas dah siap beli barang tu, dah jadi kebiasaan kami untuk lunch di Tanjung Lumpur, tempat favorite kami sejak duduk di Kuantan lagi (sekarang dah pindah Kemaman sobs). Dalam perjalanan nak ke Kedai Makan Acik Patta tu AS ada la ternampak deretan kedai baru kat situ. Actually dah ternampak sebelum ni lagi, tapi ni baru terasa nak singgah. Sudah makan tu, AS mintak izin umi dan abah untuk berhenti kat Sookie's Store. Baru tau kat situ ada pet shop tu pun ternampak perkataan Royal Canin (sejenis makanan kucing).

Ni first time AS masuk pet shop tau kalau setakat kedai jual makanan kucing, sangkar, etc tu biasa la. Excited gila masa masuk tu. Memang ada kelas gituu dan yang paling best kedai tu cat friendly. Banyak kucing comel comel dalam kedai tu. Macam macam barangan berkaitan kucing yang dijual di kedai tu termasuklah makanan kucing, sangkar, baju kucing, pasir kucing, tali kucing dan banyak lagi la accessories berkaitan anak anak buluss.

pandangan hadapan sookie's store

royal canin!

semua barangan disusun dengan kemas je

Setelah menghabiskan masa lebih kurang 30 minit dalam kedai tu. Haha tapi seriously tak tahu nak beli apa rasa macam nak borong semua je tapi bajet ciput so niat tu simpan kejap. AS beli sangkar untuk anak kucing AS yang seekor ni untuk travel or doctor visit. Dan adik adik tiba tiba suruh belikan rantai kucing. Nasib baik murah je tau so grab la satu. Masa nak bayar tu kena goda untuk jadi member hehe apa salahnya dapat 10% discount untuk every purchase.

official rakan sookie privilege

Baru tadi AS godek godek laman web Sookie's Store ni dan dapat tahu la rupa rupanya blog yang AS selalu baca tips tips berkaitan kucing ni adalah orang yang sama dengan owner sookie's store. Hahaha terkezut tak hihi lepas ni memang singgah selalu la nampak gayanya. Sejak anak buluss AS sakit, memang AS selalu rujuk http://www.izyahya.com/ sebab banyak disediakan tips untuk kucing sakit, tips untuk memilih makanan kucing yang berkhasiat dan banyak lagi lah. Insya Allah lepas ni nak kena masuk bloglist ni ahah.

suka je baby gemuk duduk dalam ni ya

So bagi korang yang tinggal berdekatan Kuantan boleh la singgah pet shop ni. Berbagai barangan keperluan kucing disediakan dengan harga yang berpatutan. Memang highly recommended. Sesiapa yang nak singgah boleh rujuk alamat kat bawah ya. Nak order online pun boleh, kat sini.

Sookie's Store The Pet Boutique
B10 Jalan Teluk Baharu 5
Tanjung Lumpur, 26060 Kuantan
Pahang