Monday, 8 April 2013

Jom Belajar Hangul Dalam Masa 15 Minit (8 Gambar)

Assalamualaikum.

Annyeong haseyo! Hai kembali lagi meng-update blog seperti biasa. Entah aku pun tak tau sekarang ni aku semakin malas nak update blog. Tapi mengadap blog rajin hahaha. Penyakit apa tu kkk. Okay okay entri asal nie sebenarnya aku jumpa lama dah tapi sekarang baru rajin nak share kat korang.

Oklah aku harap entry nie sedikit sebanyak dapat membantu korang belajar hangul especially kpoppers. Tapi berdasarkan pengalaman fangirling kat twitter, aku tengok hampir semua kpoppers pandai baca hangul cuma tak faham maksud je. Nak tau kat mana boleh belajar bahasa korea online? Haa sat lagi aku bagitau k.









all these pictures credit to penpatah

Hmm camne? Dah faham dah skit? Yang ni cara paling mudah nak faham hangul. Kalu nak yang lebih teliti pastu siap dengan audio untuk cara sebut, korang boleh belajar kat website nie Korean Wiki Project. Okay macam yang aku janji awal awal tadi nak bagitau website untuk belajar bahasa korea online kan? Ni dia..tadaa


Sekarang aku on the way belajar dekat website nie. senang je belajar kat sini.  sebab dia dah atur lesson untuk beginner. phrase apa yang patut belajar dulu, cara sebut phrase tersebut dan macam macam lagi la. lesson in english tau so make sure korang tau english skit skit. tapi jangan risau dorang guna basic english je takde complicated sangat macam cerita mat salleh yang korang tengok kat tv tu haha.

p/s : aku harap entry ni dapat membantu korang baca and belajar hangul. okbye!