Friday, 14 December 2012

Segmen : Saya Kpoppers Sejati by Syue and Naisya

Assalamualaikum.

Do click the banner !

Annyeong, today I was kind of remind something after wake up at the morning. Thinking thinking and thinking. And now I've remember. Nak join ga nie! Actually tau pasal ga nie semalam lagi. Dah set date nak buat entry hari nie. Hihihi excited punye pasal.

Lemme answer the question given by the owner. *ehem.. ehem..*

1. Siapa bias anda dan nyatakan sebab kenapa anda pilih dia sebagai bias
    - Bias saya tak lain tak bukan Minhyuk !!! Lee Minhyuk BTOB. Saya pilih dia sebagai bias sebab saya jatuh cinta pandang pertama dekat dia sejak tengok biodata BTOB dalam e-pop. Kalau tengok senyuman dia.. Ya Allah.. Boleh cair aku. Selain tu, dia nie comel, suka buat aegyo, berbakat and many more lahh.

2. Apa group pertama yang awak kenal dan suka
    - Bigbang.

3. Apa lagu kpop pertama yang awak dengar
    - Haru Haru by Bigbang. MV dia ade maksud yang tersirat.

4. Apa ultimate fandom yang awak masuk
    - Melodies, Bana & Shawol.

5. Pilih gambar bias anda yang paling menarik
    - I took a long time to choose my bias's picture because all of his picture look awesome. Haha XD


6. Berikan video terbaik bias anda
    -BTOB Wow. He (Minhyuk) looks so hot in this MV.


7. Awak selalu dengar lagu apa
   - Selalu dengar lagu Kpop. Tapi kebelakangan nie saya selalu dengar lagu BTOB.

8. Pernah pergi konsert atau showcase? 
    - Hmm tak pernah pun. Sedihnye. Baru nie ade Super Asia Showcase with Suju-M, EXO-M, BTOB kat Malaysia. Aku mental breakdown tak dapat pergi.

9. Lagu Kpop apa yang awak tak suka
    - Haha takde yang tak suka cuma tak berapa minat ade la. Gangnam Style!

10. Sekarang ini awak tengah dengar lagu apa
      - 100% - Guy Like Me

11. Berikan pic gif bias anda
      - Beautiful Minhyuk tengah manyun and wink. OMG !!


12. Berikan bias list
      - First Minhyuk. Second Ilhoon. Third Sungjae. Forth Luhan. Fifth Kangjun. And many more lahh!

13. Bina satu ayat untuk awak luahkan bila berjumpa bias awak.
      - *Pengsan kejap*. 'Annyeong, Minhyuk oppa. I really like you very much. You're so cute and handsome. Also talented, can sing and rap, good dancer. I like you when you do acrobatic.' Aarrgh tak terkata aku rase.

14. Berikan link lagu yang awak suka sangat
      - BTOB - Lover Boy. Try to hear this song and you'll fall in love with this song! Hihihi.

15. Berikan 5 soalan kepada kami
      - Awak suka group mane? Siapa bias awak? Minat Minhyuk tak? Awak suka kumpul Kpop merchandise tak? Pernah joget Gangnam Style takk? Hahaha XD


Jom join giveaway nie. Khas untuk Kpoppers !!