Monday, 24 June 2013

Tagging game

Assalamualaikum


Actually ada 5 kpoppers blogger yang tag aku untuk main tagging game ni tapi sorry sangat sangat. hanya tag dari seorang blogger je yang boleh aku join. kalau nak join belaka habis la aku nak menjawab soalan je memanjang hahaha. dah macam exam plak nanti. btw straight to the point. let's start with the game ^^

Rules

1. Post this rules
2. Write 11 things about yourself
3. Answer the question the tagger set to you
4. Create 11 new questions for those you want tag
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post
6. You are not allowed to tag back

11 things about me

1. hardcore kpoppers - multifandom
2. form 6 student (lower six)
3. 155cm eighteen girls (so short right)
4. suka pendam perasaan sensorang. erk
5. pemalu bila first time jumpa. bila dah lama, korang akan dapati aku nie sengal orangnya
6. running man lover. jihyo's stan :D
7. enjoyed variety show so much
8. tak suka tangguh kerja
9. ada impian nak futher study kat Korea
10. suka buat lawak bongok :P
11. sayang family sangat sangat

Questions from Fara and here goes the answer xD

1. Adakah anda percaya akan cinta pandang pertama ?

Yup. simple je alasan aku. 'dari mata turun ke hati'. lagipun kalau dah berkenan, apa salahnya kkk.

2. Love or friend ? Pilih satu dan kenapa ?

hahaha can't choose. dua dua ni perlu dalam hidup aku

3. Sikap orang sekeliling yang anda palinggg tidak suka .

Hahaha kalau nak ikutkan tu memang ada. tapi kalau boleh aku elakkan. cuba fikir positif tentang orang lain. yelah, kita bajet tak suka orang lain tapi tak sedar orang pun tak suka diri kita. tak ke naya kalau macam tu

4. Your ultimate bias . Kenapa dia ?

SHINee's leader Onew. because he is he. i love everything about him. his sweet voice. his angel smile. his milky skin. and most of it i love his 'onew condition'

5. Nyatakan 5 ideal type anda .

first memahami aku. second boleh bimbing aku. third menyenangkan jiwa. forth fanboy. fifth macam onew ㅋㅋㅋ (ni first time aku tulis ideal type aku lol)

6. Your favourite month in a year . Why ?

September. because it's my birth month

7. If you could be invisible for one hour, where would you go and what would you do ?

to SHINee's dorm. go go -..-

8. Suka makan sayur tak ? HAHAHA ._.

Tak, tapi suka salad and carrot hahaha

9. Gambar bias korang yang PALING korang suka . Satu je ._.


10. What did you want your bias to be ? Best friend or lover ?

kalau dalam anganan maybe nak bias jadi lover. tapi sejujurnya aku lebih suka depa jadi bestfriend. mesti best ada bff yang good-looking, sporting, funny and etc lah. dan boleh lepak kat mana mana kasi jeles fangirl 'wooii bff aku idol wehh hahaha' jk jk

11. Jika anda mendapat berita tentang /cough/ kematian /cough/ bias anda, apakah perasaan anda pada waktu dan tika itu ? ㅠㅠ

wah serius kejam gila soalan nie hahaha. hmm of course sedih gila gila. mana taknya, kita dah minat dia sangat sangat, support dia, dengar lagu dia, save gambar/video dia dalam laptop and tengok tiap tiap hari, berjaga sampai pagi buta semata mata nak tunggu mv baru release, poster dia ada penuh bertepek kat dinding bilik tidur, online twitter spazz pasal dia. mental breakdown pun sebab dia. haa semuanya dia. tup tup dia dah takde. sedih wuuu

There's goes my question to you!

1. what is your favourite song from your bias group?
2. sebarang kritikan untuk diri sendiri?
3. nyatakan variety show kegemaran korang.
4. apa haiwan kerdil yang korang paling takuti? dan kenapa?
5. what's one thing that you love the most besides your bias?
6. apa perkara penting yang korang selalu buat sebelum tidur.
7. perkara terakhir yang buat korang gelak sampai guling guling.
8. apa sumber inspirasi anda dan kenapa?
9. korang ditakdirkan jadi princess dalam satu fantasy world. siapa yang korang pilih jadi prince?
10. nyatakan poster yang paling korang sayang.
11. letak gambar ultimate bias yang korang paling suka ^^

hmm tu saja soalan mengarut dari aku. hope korang dapat jawab dengan baik lol. hahaha tapi soalan soalan ni macam merepek je banyak sebenarnya ㅋㅋㅋ. takde modal nak reka soalan dah sebenarnya. ok time for tagging. aku tag random je setakat kpoppers yang aku kenal dalam dunia blog ni. kalau nampak aku terjah kat cbox korang tu ha ye lah korang yang aku pilih untuk jadi insan terpilih untuk jawab soalan aku tu lol.

Annyeong ^^