Monday, 30 July 2012

Smallish Biggish Mini Giveaway

Assalamualaikum..



Tekan banner kalu nak join atau klik sini :D


Aku rasa korang memang kena join mini giveaway nie. Hadiah dia awesome dan melalui list hadiah kat bawah seolah-olah bagi petunjuk yang budak lelaki tak payah sibuk-2 nak join. Kecuali kalau hadiah yang dia dapat tu dia bagi awek dia. Hahaa.


One Lip Ice Lip Balm mentholatum
One pair of false eyelashes
A deep black liquid eyeliner
A rockstar long necklace
a Tea tree oil anti blemish

And RM10 cash or topup for top refferal
 
 
Saya suka baca blog Smallish Biggish kerana tuan empunya dia cantik dan comel. Sejujurnya, ni kali pertama saya baca blog awak, tu pun sebab mini giveaway ni. Kalau tidak memang tak kenal la Anys ni. And then, perkara yang terpenting ialah blog awak tak berat. Biasanya kalau blog seseorang ni berat nanti readers dia jadi fed-up skit nak bukak tu nak tunggu loading satu hal plak. Tapi blog awak tak berat mana la. Readers nak baca pun senang hati haha.
Tarikh tutup :: 13 August 2012

Segmen : Up Followers Blog + Twitter By AimanAziz

Assalamualaikum..

Nak cari duit poket melalui blogging?



Klik banner kalu nak up-kan follower korang :D



http://aizanshazlin.blogspot.com - 74 followers

https://twitter.com/AizanShazlin - 138 followers


Expired date :: 15 Ramadhan 1433 Hijrah

Saturday, 28 July 2012

Friday, 27 July 2012

Saya nak Angpau Ramadhan by Qaleshya Umairah

Assalamualaikum..


Tekan banner bunga-2 tu kalu nak join atau klik sini


Tag 2 blogger comel :




Tarikh tutup :: 12 Ogos 2012 tepat jam 8 malam



Wednesday, 25 July 2012

Tips kejutkan orang bangun sahur

TIPS KEJUTKAN ORG BANGUN SAHUR yg agak MENCABAR hihi
khas utk org yg liat bangun sahur...

1. Pegang anak jari kiri atau kanan sambil memanggil nama dia perlahan2
2. Sentuh bahu orang yang tidur tu dan goyangkan perlahan lahan sambil panggil nama dia...
3. Renjis air kat muka dia...
4. Tampar tampar manja pipi dia..
5. Tutup kipas/air cond

Tapi kalau still tak ada effect,

1. Jerit nama dia sekuat hati...
2. Gigit ibu jari kaki dia, macam hantu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi, kalau boleh air rendam baju dalam dan stokin busuk korang
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. Goyang badan dia kuat - kuat dan jerit 'tsunami!' tsunami!

Tapi kalau still tak ada effect gak,

1. Pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak - banyak kali...
2. Pergi dekat dengan dia dan baca je surah Yaasin!

Tapi kalau still tak ada effect gak...Ni je la cara terakhir

1. Panggil je orang masjid atau surau untuk uruskan...kerana Tuhan lebih menyayanginya...Innalillahi wa inna ilaihi roji un...

Hahaa, aku paling suka cara yg baca Yaasin dekat dia tu. Panggil kawan beramai-2 dan duduk keliling dia sambil baca Yaasin. Biar bila dia tersedar tu panik sekejap kenapa orang baca Yaasin dekat dia.

So, sape-2 yang duduk kat asrama tu pun boleh usik kawan bila waktu sahur pagi esok ye!

Tuesday, 24 July 2012

GIVEAWAY from IRINBLOGSPOT

Assalamualaikum..


Tekan banner :D


Tarikh tutup :: Belum diketahui lagi. Kena tunggu empunya blog buat pengumuman dulu. Kehkehkeh


2-IN-1 GIVEAWAY BY EILA RATU

Assalamualaikum..


Tekan banner cantik kat atas kalu nak join :D


Hehe, sory ye Kak Eila. Nie first time saya datang blog akak. Tapi saya akan cakap la first thing that I like about you blog.


Saya suka header akak. Sebab air hujan tu turun bila cursor kita digerakkan ke situ. And then, akak punya list thing tu. Akak ada galaxy note!! Kaler pink pulak tu!! Kita nak sangat-2 galaxy note tapi tak cukup duit lagi. :( Mesti akak bergaya gila tepon boyfriend sambil guna galaxy note, kan.


Hehe, sory ye akak. Macam ayat budak-2 je. Hahaa. K bye.


Tarikh Tutup : 9 August 2012


A GiveAway

Assalamualaikum..


Do click banner to join :D

Tarikh tutup :: 31 Julai 2012


Twinscraftlife's 4rd Lucky Draw ♫

Assalamualaikum..


Hehe. Giveaway lagi. Tak salah, kan. Korang jangan la boring plak ek. Aku nak cuba nasib ni. Tak pernah lagi menang contest or giveaway ni.

Tekan banner kalu nak join :D

Tarikh tutup :: 29 Sept 2012

Tag 3 blogger hebat ::






GiveAway (Ramadhan 1433H) by Jaja Sutera

Assalamualaikum..


Dua entry untuk giveaway dalam satu hari? Oh no! Kemaruk sangat la tu nak menang. Hihi. Lantak ah. Giveaway ni baru start and tak berapa ramai lagi yang join. Kalu aku join awal-2 cerah la sikit peluang nak menang tu ye dak?



Tonyoh banner kalu rasa nak join atau klik sini.


Tag 5 blogger bertuah ::








Salam Ramadhan Giveaway by Sweet Lizahanum

Assalamualaikum..


Sape-2 yang tengah dahagakan giveaway boleh join ga nie. Hadiah dia boleh tahan gempak la. Cepat join sebelum tarikh tutup tau. Nak dekat dah tarikh tutup dia. Tekan banner kalu nak join. Atau tekan sini.





Tarikh tutup : 31 Julai 2012

Saturday, 21 July 2012

Friday, 20 July 2012

Segmen : Nak Dodol wanita niy ?

Assalamualaikum..

Yuuhuuu! Join contest lagi! Date due, malam ni.



Nama pendek : Aizan
Skarf : #1F0304
Getah rambut : #D44247
Baju : #EE474D
Skirt : #0E0102
Belon : #EF5A5F

Tag 2 budak comel ::




Monday, 16 July 2012

Korang tak nak bergaya dengan Toeot Magic DIY Sandal yang awesome ni ker?

Assalamualaikum..

This post is about Toeot Magic DIY Sandal imported from Korea.





TOEOT TA Sandal* is a new concept in functional & funky footwear which has been developed in Korea. It can transform into various kinds of shape with its straps according to the tastes of users. Various trendy colors give you a huge choice. It has superior quality and eco friendly material properties, provide you with the best fitting and comfortable walking.



TOEOT Magic DIY Sandals are just awesome, put your own personality in to your shoes. Wacky colours or National Flag strap ensures no one is in any doubt of your style, sophistication and loyalties! Eco friendly materials maximise sweat dispersion and maximises shock absorption.







You can choose whether to wear it as shoes or simple sandals by adjusting the strap in your own style.




Harga dia murah je lepas diskaun. RM 52.90 . Sebelum diskaun 52% harga dia RM 109.90 . Ok r tu, alah beli menang memakai.


Pendapat aku, memang berbaloi kot beli sandal macam ni. Kalau korang ada hajat nak melancong or shopping satu hari suntuk, boleh pakai sandal macam ni sebab dia selesa dan tak melenguhkan kaki kalau banyak berjalan. Satu lagi plak, kalau nak bermain air sesuai la sebab dia macam plastik skit.


And yang paling shoknya, korang boleh pilih warna yang menarik-2 belaka. Aku rasa merah hitam smart jgak kot takpun oren hitam. Pastu pasal strap dia tu, dia bekalkan secukupnya masa korang beli tu, so, kalau rasa bosan dah style nie korang boleh tukar style lain plak.



Macam-2 style korang boleh buat macam gambar kat atas ni.


Haa, amacam? Ada yang berkenan takk? Korang beli la, Toeot Magic DIY Sandal ni semakin popular di Korea. Entah-2 nanti ada pelakon drama yang pakai sandal macam ni takk? Hahaa, masa tu baru la rugi tak beli awak-2 kan.


The Real Price After Discount is only RM 52.90

Kalau dah decide nak beli, KLIK SINI !!








Sunday, 15 July 2012

'Exclusive Ramadhan Giveaway By Kiera And Iera'

Assalamualaikum..



Jom pakat ramai-2 join giveaway ni. Hadiah untuk para pemenang dah la banyak ohsem-2 belaka pulak tu. Sape tak join memang rugi. Tekan banner kalu nak join :D



1st GiveAway by Fatin & Fatini

Assalamualaikum..


Klik banner pink di atas untuk join :D


Tag 2 blogger comel :D


Awak dan awak !!

Saturday, 14 July 2012

BloggerShip GiveAway by Aina , Ain & AzReen

Assalamualaikum..


Tekan banner untuk join :D

Tut..tut..kehkehkeh..aku join giveaway lagi..Harap bertuah untuk menang..AMIN

Antara salah satu syarat-2 dia adalah "Nyatakan nama seorang blogger yang menjadi idola anda dalam entry itu."

Blogger yang menjadi idola aku ialah Fatin Liyana. Dia bukan je comel tapi gaya penulisannya yang kadang-2 lawak.. Hahaa, sempoi abiss arr


*Tarikh tamat - 28/8/2012

P/s :: Heyy, tunggu apa lagi. Cepat-2 tonyoh banner untuk join. Hadiahnya awesome kau tau takk

Wednesday, 11 July 2012

Infinite members become fashion kings for ’1st Look’ magazine

Asalamualaikum..



Tetibe je rase malam ni nak share pasal photoshoots. Tengah lepak-2 dekat allkpop.com and then korek-2 entry lame jumpe la mende nie. Actually, aku minat jugak la kat INFINITE ni sebab ada L, Sungyeol and Sungjong.


Berikut merupakan petikan yang aku copy paste dari allkpop.com.


’1st Look’ magazine recently revealed Infinite‘s charming black and white photoshoot.

The members each displayed a set of charismatic looks and poses, melting the hearts of many fan girls. The staff members were heard praising the members as they all showed off extraordinary modeling skills.

Infinite’s full photoshoot and interview will be revealed through the ’1st Look’ website.

L


DONG WOO

HOYA

SUNG GYU

SUNG JONG

WOO HYUN

SUNG YEOL


Hehe, tu la ketujuh-tujuh members Infinite. L memang menarik kalbu. Main-2 tutup sebelah mata ngan aku plak. Nakal ye! Hahaa, mana peminat-2 Infinite? Aku tak nampak lagi ni.. Jom kita main berangan-2 skit.

P/s :: Aku mintak maaap kalu silap letak nama. Kang lain orang lain nama. Kalu ada tersilap tolong komen and bagitau aku mana yang betul kay?






Tuesday, 3 July 2012

ZE:A's new album showcase live !

Assalamualaikum..





Kat sini ada peminat ZE:A tak? Kalau ada angkat tangan cepat-2.. Hahaa, boleh je korang tak angkat sebab aku tak nampak pon.. Hehe

Hari ni aku share pasal group ZE:A sebab sekarang dorang tengah live kat youtube.. So, cepat-2 bukak link ni! kalau nak tengok group kesayangan korang tengah di-interview oleh MC. Tapi sayangnya, tak ada subtitle laa.. sape paham bahasa Korea senang je lah kan!



Esok 4.7.2012 comeback ZE:A untuk album Spectacular. Tapi tak pasti ada atau tak live kat youtube. Esok korang boleh check lagi erk.




Hey korang, tunggu apa lagi? Pegi la cepat-2 tekan kat sini --> ZE:A's new album showcase live . Aku pun tengah tengok ni. Kualiti terbaekk woo!! Total orang tengah tengok secara live pon semakin bertambah.

p/s :: Manusia kat atas tu ialah Dongjun. Comel kann?

Monday, 2 July 2012

Segmen : You Are Awesome Blog By Hana & Afifah

Assalamualaikum..





Jom join giveaway. Tonyoh banner kuat-2 sampai mouse korang rosak!

Tag 3 budak comel : Hati Amira . Misz Farhanim . Siti Nur Diana